FORRO CSOKOLADE SZENTESTERE
Hozzdvalôk:
100 ml habtejszin
50 g kakaâpor (nem cukrozott) 50 g porcukor
750 ml (3/4 1) tel«
50 g tejcsokol idé
1 kriveskanal
mézes fiészerkeverék
Elkészités:
A habtejszint keményre verjük. A kakaôport a porcukorral és a tejjel egy
edényben ésszekeverjük és felfüzzük. A csokolŕdét kis darabokra tôrjük és
a fôzetben megolvasztjuk.
Végül a füszerkeveréket is hozzâadjuk. A forrô csoko
lâdét 4 pohérba tôltjük és a
tejszinhabbal diszitjük.
Tippek:
A kakaŕt 4 evôkanâl vôrôsborral is izesithetjuk.
A habtejszint egy teâskanâlnyi szitâlt kakaŕporral is rnérvŕnyozhatjuk.
A forrô csokolâdé
iziés szerint tovébb édesithet6
VANILIAS-MANDULAS SUTEMENY
Morzsalékboz:
50 g vaj
50 g btizaliszt 50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker
Bourbon Van (lias cukor 50 g szeletelt mandula
Piskétatésztaboz:
50 g vaj
4 tojis (kiizepes méreti ) 120 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker
Bourbon Vanilias cukor
1 csipet s0
150 g bWzaliszt
2 csapott tetiskan,il
Dr. Oetker Sütôpor 50 g szeletelt mandula
EzenkizriiL• Kevés porcukor
Elôkészités:
A piskôtatésztâhoz szükséges
vajat egy kis edényben felolvasztjuk,
majd hagyjuk kihülni.
A kapcsos sütôforma (26
cm âtmérôjü) aljât kivajazzuk, és sütôpapirral befedjük, majd félretesszük. A sütôt elômelegitjük.
E l készités:
A morzsalékhoz a vajat egy edényben felolvasztjuk. A lisztet âtszitâljuk,
ôsszekeverjük a porcukorral,
a vaniliâs cukorral és a mandulâval,
a vajhoz adjuk, és kanâllal morzsalékkŕ
dolgozzuk. A piskôtatésztâhoz
a tojâsokat keverôedénybe ütjük, konyhai robotgéppel a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. A vaniliâs cukorral
ôsszekevert porcukrot és a csipet sôt
is 1 perc alatt beleszôrjuk, majd a tésztât tovŕbbi 2 percig habositjuk. A lisztet és a sütôport ôsszekeverjük és a legalacsonyabb fokozaton a tésztâba szitŕljuk. A vajat
és a mandulât is hozzâadjuk. A tésztŕt
a kapcsos sütôformâba ôntjük, elsimitjuk és a morzsalékkal egyenletesen beszôrjuk. A sütôformât a kôzépsô
ŕllŕsba helyezett sütôrécsra tesszük és a süteményt megsütjük. Alsô és felsô sütés:
kb. 180 °C (elômelegitve) Légkeveréses: kb. 160 °C (elômelegitve) Gaz: 2-3. fokozat (elômelegitve) Sütési idô: kb. 40 perc A sütôformât
kinyitjuk, levesszük a süteményrôl, amit a sütôrâcson hagyunk kihülni. Ezutân a sütôforma aljât
és a sütôpapirt levesszük a süteményrôl, majd kerek süteményes
tâlra tesszük. A süteményt porcukorral
beszôrjuk karâcsonyi motivumos (példâul fenyôfa, csillag) sablonok segitségével.
Tipp:
- Dr. Oetker Habfixalbval vagy Dr. Oetker
Bourbon Vanilias cukorral izesitett tejszinhabbal
tâlalhatjuk.