FORRO CSOKOLADE SZENTESTERE

Hozzdvalôk:

100 ml habtejszin

50 g kakaâpor (nem cukrozott) 50 g porcukor

750 ml (3/4 1) tel« 50 g tejcsokol idé

1 kriveskanal mézes fiészerkeverék

 

Elkészités:

A habtejszint keményre verjük. A kakaôport a por­cukorral és a tejjel egy edényben ésszekeverjük és felfüzzük. A csokolŕdét kis darabokra tôrjük és

a fôzetben megolvasztjuk. Végül a füszerkeveréket is hozzâadjuk. A forrô csoko­

lâdét 4 pohérba tôltjük és a

tejszinhabbal diszitjük.

 

Tippek:

A kakaŕt 4 evôkanâl vôrôsborral is izesithetjuk.

A habtejszint egy teâskanâlnyi szitâlt kakaŕ­porral is rnérvŕnyozhatjuk.

A forrô csokolâdé iziés szerint tovébb édesithet6

 

VANILIAS-MANDULAS SUTEMENY

Morzsalékboz:

50 g vaj

50 g btizaliszt 50 g porcukor

1 tasak Dr. Oetker Bourbon Van (lias cukor 50 g szeletelt mandula

 

Piskétatésztaboz:

50 g vaj

4 tojis (kiizepes méreti ) 120 g porcukor

1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vanilias cukor

1 csipet s0

150 g bWzaliszt

2 csapott tetiskan,il Dr. Oetker Sütôpor 50 g szeletelt mandula

 

EzenkizriiLKevés porcukor

 

Elôkészités:

A piskôtatésztâhoz szükséges vajat egy kis edényben felolvasztjuk, majd hagyjuk kihülni.

A kapcsos sütôforma (26 cm âtmérôjü) aljât kiva­jazzuk, és sütôpapirral befedjük, majd félretesszük. A sütôt elômelegitjük.

 

E l készités:

A morzsalékhoz a vajat egy edényben felolvasztjuk. A lisztet âtszitâljuk, ôsszekeverjük a porcukorral, a vaniliâs cukorral és a mandulâval, a vajhoz adjuk, és kanâllal morzsalékkŕ dolgozzuk. A piskôtatésztâhoz a tojâsokat keverôedénybe ütjük, konyhai robotgéppel a legmagasabb foko­zaton 1 percig habosra verjük. A vaniliâs cukorral ôsszekevert porcukrot és a csipet sôt is 1 perc alatt beleszôrjuk, majd a tésztât tovŕbbi 2 percig habositjuk. A lisztet és a sütôport ôsszekeverjük és a legalacsonyabb fokozaton a tésztâba szitŕljuk. A vajat és a mandulât is hozzâadjuk. A tésztŕt a kapcsos sütôformâba ôntjük, elsimitjuk és a mor­zsalékkal egyenletesen beszôrjuk. A sütôformât a kôzépsô ŕllŕsba helyezett sütôrécsra tesszük és a süteményt megsütjük. Alsô és felsô sütés: kb. 180 °C (elômelegitve) Légkeveréses: kb. 160 °C (elômelegitve) Gaz: 2-3. fokozat (elômelegitve) Sütési idô: kb. 40 perc A sütôformât kinyitjuk, levesszük a süteményrôl, amit a sütôrâcson hagyunk kihülni. Ezutân a sütô­forma aljât és a sütôpapirt levesszük a sütemény­rôl, majd kerek süteményes tâlra tesszük. A süte­ményt porcukorral beszôrjuk karâcsonyi motivumos (példâul fenyôfa, csillag) sablonok segitségével.

 

Tipp:

- Dr. Oetker Habfixalbval vagy Dr. Oetker

Bourbon Vanilias cukorral izesitett tejszinhabbal

tâlalhatjuk.